NAJAVA: NOVI STUDIJ DOKTORATA PRAKTIČNOG BOGOSLOVLJA (DOCTOR OF MINISTRY)

Od slijedeće 2015./2016. godine, naše Učilište započinje s novim studijem Doktorata praktičnog bogoslovlja (Doctor of Ministry).

Doktorat praktičnog  bogoslovlja (Doctor of Ministry) stručni je doktorat namijenjen za pastoralne djelatnike (svećenike, pastore i sl.) kao i za druge koji su uključeni u određeni vid pastorala. S diplomom se ne stječe zvanje doktora znanosti (dr.sc. odnosno PhD) već doktora praktičnog bogoslovlja (s kraticom ispred imena dr. a iza imena DMin).

Doktorat praktičnog bogoslovlja mogu upisati oni kandidati koji imaju završen magisterij znanosti odnosno magisterij struke iz područja teologije (MA odnosno MDiv), te koji imaju preporuku duhovnog vodstva svojih denominacija.

Kandidati, uz uobičajenu dokumentaciju za upis, moraju poslati prijedlog doktorske teze koji uključuje sadržaj, kratko obrazloženje poglavlja kao i popis literature. Nakon odobrenja prijedloga teze, studentu se dodjeljuje mentor te može započeti sa izradom doktorskog rada.

Doktorska teza mora biti originalan rad iz praktičnog područja bogoslovlja (Pastoral, Dušobrižništvo, Misiologija i sl.) između 250 i 350 stranica teksta (1,5 prored, Times New Roman, font 12).

Doktorat praktičnog bogoslovlja nije akreditiran od nadležnog Ministarstva. Diploma se dodjeljuje temeljem crkvenih propisa budući se radi o eklezijalnom akademskom stupnju.

Svi zainteresirani mogu se javiti putem e-mail adrese Učilišta: protestantsko.uciliste@gmail.com   za više informacija.

Komentiraj